Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૨. કિંનુસીહસુત્તવણ્ણના

    2. Kiṃnusīhasuttavaṇṇanā

    ૧૪૮. વિચક્ખુકમ્માયાતિ વિચક્ખુભાવકામતાય. યથા સા ભગવતો દેસિયમાનં ધમ્મં અત્તનો પઞ્ઞાચક્ખુના ન પસ્સિતું સક્કોતિ, એવં કાતું કામતાય. તેનાહ ‘‘પરિસાયા’’તિઆદિ. વિનાસેતું ન સક્કોતિ ભેરવારમ્મણે ભાયનસ્સેવ અભાવતો. દસબલપ્પત્તાતિ દસહિ બલેહિ સમન્નાગતા.

    148.Vicakkhukammāyāti vicakkhubhāvakāmatāya. Yathā sā bhagavato desiyamānaṃ dhammaṃ attano paññācakkhunā na passituṃ sakkoti, evaṃ kātuṃ kāmatāya. Tenāha ‘‘parisāyā’’tiādi. Vināsetuṃ na sakkoti bheravārammaṇe bhāyanasseva abhāvato. Dasabalappattāti dasahi balehi samannāgatā.

    કિંનુસીહસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Kiṃnusīhasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૨. કિન્નુસીહસુત્તં • 2. Kinnusīhasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૨. કિન્નુસીહસુત્તવણ્ણના • 2. Kinnusīhasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact