Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi |
૪. કિંસુકપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં
4. Kiṃsukapupphiyattheraapadānaṃ
૨૫.
25.
‘‘કિંસુકં પુપ્ફિતં દિસ્વા, પગ્ગહેત્વાન અઞ્જલિં;
‘‘Kiṃsukaṃ pupphitaṃ disvā, paggahetvāna añjaliṃ;
બુદ્ધસેટ્ઠં સરિત્વાન, આકાસે અભિપૂજયિં.
Buddhaseṭṭhaṃ saritvāna, ākāse abhipūjayiṃ.
૨૬.
26.
‘‘તેન કમ્મેન સુકતેન, ચેતનાપણિધીહિ ચ;
‘‘Tena kammena sukatena, cetanāpaṇidhīhi ca;
જહિત્વા માનુસં દેહં, તાવતિંસમગચ્છહં.
Jahitvā mānusaṃ dehaṃ, tāvatiṃsamagacchahaṃ.
૨૭.
27.
‘‘એકતિંસે ઇતો કપ્પે, યં કમ્મમકરિં તદા;
‘‘Ekatiṃse ito kappe, yaṃ kammamakariṃ tadā;
દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.
Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.
૨૮.
28.
‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.
‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.
૨૯.
29.
‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.
‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.
૩૦.
30.
‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
ઇત્થં સુદં આયસ્મા કિંસુકપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો
Itthaṃ sudaṃ āyasmā kiṃsukapupphiyo thero imā gāthāyo
અભાસિત્થાતિ.
Abhāsitthāti.
કિંસુકપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં ચતુત્થં.
Kiṃsukapupphiyattherassāpadānaṃ catutthaṃ.