Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩. કિઙ્કણિપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    3. Kiṅkaṇipupphiyattheraapadānaṃ

    ૧૦.

    10.

    ‘‘કઞ્ચનગ્ઘિયસઙ્કાસો, સબ્બઞ્ઞૂ લોકનાયકો;

    ‘‘Kañcanagghiyasaṅkāso, sabbaññū lokanāyako;

    ઓદકં દહમોગ્ગય્હ, સિનાયિ લોકનાયકો.

    Odakaṃ dahamoggayha, sināyi lokanāyako.

    ૧૧.

    11.

    ‘‘પગ્ગય્હ કિઙ્કણિં 1 પુપ્ફં, વિપસ્સિસ્સાભિરોપયિં;

    ‘‘Paggayha kiṅkaṇiṃ 2 pupphaṃ, vipassissābhiropayiṃ;

    ઉદગ્ગચિત્તો સુમનો, દ્વિપદિન્દસ્સ તાદિનો.

    Udaggacitto sumano, dvipadindassa tādino.

    ૧૨.

    12.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિરોપયિં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ pupphamabhiropayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૧૩.

    13.

    ‘‘સત્તવીસતિકપ્પમ્હિ, રાજા ભીમરથો અહુ;

    ‘‘Sattavīsatikappamhi, rājā bhīmaratho ahu;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૧૪.

    14.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા કિઙ્કણિપુપ્ફિયો 3 થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā kiṅkaṇipupphiyo 4 thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    કિઙ્કણિપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં તતિયં.

    Kiṅkaṇipupphiyattherassāpadānaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. કિઙ્કિણિં (સી॰)
    2. kiṅkiṇiṃ (sī.)
    3. કિઙ્કિણિકપુપ્ફિયો (સી॰)
    4. kiṅkiṇikapupphiyo (sī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact