Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૬. કિસલયપૂજકત્થેરઅપદાનં

    6. Kisalayapūjakattheraapadānaṃ

    ૨૮.

    28.

    ‘‘નગરે દ્વારવતિયા, માલાવચ્છો મમં અહુ;

    ‘‘Nagare dvāravatiyā, mālāvaccho mamaṃ ahu;

    ઉદપાનો ચ તત્થેવ, પાદપાનં વિરોહનો.

    Udapāno ca tattheva, pādapānaṃ virohano.

    ૨૯.

    29.

    ‘‘સબલેન ઉપત્થદ્ધો, સિદ્ધત્થો અપરાજિતો;

    ‘‘Sabalena upatthaddho, siddhattho aparājito;

    મમાનુકમ્પમાનો સો, ગચ્છતે અનિલઞ્જસે.

    Mamānukampamāno so, gacchate anilañjase.

    ૩૦.

    30.

    ‘‘અઞ્ઞં કિઞ્ચિ ન પસ્સામિ, પૂજાયોગ્ગં મહેસિનો;

    ‘‘Aññaṃ kiñci na passāmi, pūjāyoggaṃ mahesino;

    અસોકં પલ્લવં દિસ્વા, આકાસે ઉક્ખિપિં અહં.

    Asokaṃ pallavaṃ disvā, ākāse ukkhipiṃ ahaṃ.

    ૩૧.

    31.

    ‘‘બુદ્ધસ્સ તે કિસલયા, ગચ્છતો યન્તિ પચ્છતો;

    ‘‘Buddhassa te kisalayā, gacchato yanti pacchato;

    તાહં દિસ્વાન સંવિજિં 1, અહો બુદ્ધસ્સુળારતા.

    Tāhaṃ disvāna saṃvijiṃ 2, aho buddhassuḷāratā.

    ૩૨.

    32.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, પલ્લવં અભિરોપયિં;

    ‘‘Catunnavutito kappe, pallavaṃ abhiropayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૩૩.

    33.

    ‘‘સત્તતિંસે 3 ઇતો કપ્પે, એકો એકિસ્સરો અહુ;

    ‘‘Sattatiṃse 4 ito kappe, eko ekissaro ahu;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૩૪.

    34.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા કિસલયપૂજકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā kisalayapūjako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    કિસલયપૂજકત્થેરસ્સાપદાનં છટ્ઠં.

    Kisalayapūjakattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. સોહં દિસ્વાન તં ઇદ્ધિં (સી॰ સ્યા॰)
    2. sohaṃ disvāna taṃ iddhiṃ (sī. syā.)
    3. સત્તવીસે (સી॰ સ્યા॰)
    4. sattavīse (sī. syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. તમાલપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Tamālapupphiyattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact