Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૨. કોલદાયકત્થેરઅપદાનં

    2. Koladāyakattheraapadānaṃ

    .

    8.

    ‘‘અજિનેન નિવત્થોહં, વાકચીરધરો તદા;

    ‘‘Ajinena nivatthohaṃ, vākacīradharo tadā;

    ખારિયા પૂરયિત્વાન, કોલંહાસિં મમસ્સમં 1.

    Khāriyā pūrayitvāna, kolaṃhāsiṃ mamassamaṃ 2.

    .

    9.

    ‘‘તમ્હિ કાલે સિખી બુદ્ધો, એકો અદુતિયો અહુ;

    ‘‘Tamhi kāle sikhī buddho, eko adutiyo ahu;

    મમસ્સમં ઉપાગચ્છિ, જાનન્તો સબ્બકાલિકં.

    Mamassamaṃ upāgacchi, jānanto sabbakālikaṃ.

    ૧૦.

    10.

    ‘‘સકં ચિત્તં પસાદેત્વા, વન્દિત્વાન ચ સુબ્બતં;

    ‘‘Sakaṃ cittaṃ pasādetvā, vanditvāna ca subbataṃ;

    ઉભો હત્થેહિ પગ્ગય્હ, કોલં બુદ્ધસ્સદાસહં.

    Ubho hatthehi paggayha, kolaṃ buddhassadāsahaṃ.

    ૧૧.

    11.

    ‘‘એકતિંસે ઇતો કપ્પે, યં ફલમદદિં તદા;

    ‘‘Ekatiṃse ito kappe, yaṃ phalamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, કોલદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, koladānassidaṃ phalaṃ.

    ૧૨.

    12.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૧૩.

    13.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૧૪.

    14.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા કોલદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā koladāyako thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    કોલદાયકત્થેરસ્સાપદાનં દુતિયં.

    Koladāyakattherassāpadānaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. ખારિભારં હરિત્વાન, કોલમાહરિમસ્સમં (સી॰ પી॰)
    2. khāribhāraṃ haritvāna, kolamāharimassamaṃ (sī. pī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact