Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi |
૧૨. દ્વાદસમવગ્ગો
12. Dvādasamavaggo
(૧૨૧) ૬. કોલઙ્કોલકથા
(121) 6. Kolaṅkolakathā
૬૪૬. ન વત્તબ્બં – ‘‘કોલઙ્કોલો પુગ્ગલો કોલઙ્કોલતાનિયતો’’તિ? આમન્તા. નનુ સો કોલઙ્કોલોતિ? આમન્તા. હઞ્ચિ સો કોલઙ્કોલો, તેન વત રે વત્તબ્બે – ‘‘કોલઙ્કોલો પુગ્ગલો કોલઙ્કોલતાનિયતો’’તિ.
646. Na vattabbaṃ – ‘‘kolaṅkolo puggalo kolaṅkolatāniyato’’ti? Āmantā. Nanu so kolaṅkoloti? Āmantā. Hañci so kolaṅkolo, tena vata re vattabbe – ‘‘kolaṅkolo puggalo kolaṅkolatāniyato’’ti.
કોલઙ્કોલકથા નિટ્ઠિતા.
Kolaṅkolakathā niṭṭhitā.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૫. સત્તક્ખત્તુપરમકથાવણ્ણના • 5. Sattakkhattuparamakathāvaṇṇanā