Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    299. கோமாரபுத்தஜாதகங் (3-5-9)

    299. Komāraputtajātakaṃ (3-5-9)

    145.

    145.

    புரே துவங் ஸீலவதங் ஸகாஸே, ஓக்கந்திகங் 1 கீளஸி அஸ்ஸமம்ஹி;

    Pure tuvaṃ sīlavataṃ sakāse, okkantikaṃ 2 kīḷasi assamamhi;

    கரோஹரே 3 மக்கடியானி மக்கட, ந தங் மயங் ஸீலவதங் ரமாம.

    Karohare 4 makkaṭiyāni makkaṭa, na taṃ mayaṃ sīlavataṃ ramāma.

    146.

    146.

    ஸுதா ஹி மய்ஹங் பரமா விஸுத்³தி⁴, கோமாரபுத்தஸ்ஸ ப³ஹுஸ்ஸுதஸ்ஸ;

    Sutā hi mayhaṃ paramā visuddhi, komāraputtassa bahussutassa;

    மா தா³னி மங் மஞ்ஞி துவங் யதா² புரே, ஜா²னானுயுத்தோ விஹராமி 5 ஆவுஸோ.

    Mā dāni maṃ maññi tuvaṃ yathā pure, jhānānuyutto viharāmi 6 āvuso.

    147.

    147.

    ஸசேபி ஸேலஸ்மி வபெய்ய பீ³ஜங், தே³வோ ச வஸ்ஸே ந ஹி தங் விரூள்ஹே 7;

    Sacepi selasmi vapeyya bījaṃ, devo ca vasse na hi taṃ virūḷhe 8;

    ஸுதா ஹி தே ஸா பரமா விஸுத்³தி⁴, ஆரா துவங் மக்கட ஜா²னபூ⁴மியாதி.

    Sutā hi te sā paramā visuddhi, ārā tuvaṃ makkaṭa jhānabhūmiyāti.

    கோமாரபுத்தஜாதகங் நவமங்.

    Komāraputtajātakaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. ஓக்கந்தி³கங் (ஸீ॰ ஸ்யா॰ பீ॰)
    2. okkandikaṃ (sī. syā. pī.)
    3. கரோஹி ரே (க॰)
    4. karohi re (ka.)
    5. ஜா²னானுயுத்தா விஹராம (ஸீ॰ பீ॰)
    6. jhānānuyuttā viharāma (sī. pī.)
    7. நேவ ஹி தங் ருஹெய்ய (ஸீ॰ பீ॰), ந ஹி தங் விரூஹே (?)
    8. neva hi taṃ ruheyya (sī. pī.), na hi taṃ virūhe (?)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [299] 9. கோமாரபுத்தஜாதகவண்ணனா • [299] 9. Komāraputtajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact