Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi |
૮. કોરણ્ડપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં
8. Koraṇḍapupphiyattheraapadānaṃ
૩૫.
35.
‘‘અક્કન્તઞ્ચ પદં દિસ્વા, ચક્કાલઙ્કારભૂસિતં;
‘‘Akkantañca padaṃ disvā, cakkālaṅkārabhūsitaṃ;
પદેનાનુપદં યન્તો, વિપસ્સિસ્સ મહેસિનો.
Padenānupadaṃ yanto, vipassissa mahesino.
૩૬.
36.
‘‘કોરણ્ડં પુપ્ફિતં દિસ્વા, સમૂલં પૂજિતં મયા;
‘‘Koraṇḍaṃ pupphitaṃ disvā, samūlaṃ pūjitaṃ mayā;
હટ્ઠો હટ્ઠેન ચિત્તેન, અવન્દિં પદમુત્તમં.
Haṭṭho haṭṭhena cittena, avandiṃ padamuttamaṃ.
૩૭.
37.
‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિપૂજયિં;
‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ;
દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.
Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.
૩૮.
38.
‘‘સત્તપઞ્ઞાસકપ્પમ્હિ, એકો વીતમલો અહું;
‘‘Sattapaññāsakappamhi, eko vītamalo ahuṃ;
સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.
Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.
૩૯.
39.
‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
ઇત્થં સુદં આયસ્મા કોરણ્ડપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.
Itthaṃ sudaṃ āyasmā koraṇḍapupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.
કોરણ્ડપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં અટ્ઠમં.
Koraṇḍapupphiyattherassāpadānaṃ aṭṭhamaṃ.