Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    356. கோரண்டி³யஜாதகங் (5-1-6)

    356. Koraṇḍiyajātakaṃ (5-1-6)

    34.

    34.

    ஏகோ அரஞ்ஞே கி³ரிகந்த³ராயங், பக்³க³ய்ஹ பக்³க³ய்ஹ ஸிலங் பவெச்ச²ஸி 1;

    Eko araññe girikandarāyaṃ, paggayha paggayha silaṃ pavecchasi 2;

    புனப்புனங் ஸந்தரமானரூபோ, கோரண்டி³ய 3 கோ நு தவ யித⁴த்தோ².

    Punappunaṃ santaramānarūpo, koraṇḍiya 4 ko nu tava yidhattho.

    35.

    35.

    அஹஞ்ஹிமங் ஸாக³ர ஸேவிதந்தங், ஸமங் கரிஸ்ஸாமி யதா²பி பாணி;

    Ahañhimaṃ sāgara sevitantaṃ, samaṃ karissāmi yathāpi pāṇi;

    விகிரிய ஸானூனி ச பப்³ப³தானி ச, தஸ்மா ஸிலங் த³ரியா பக்கி²பாமி.

    Vikiriya sānūni ca pabbatāni ca, tasmā silaṃ dariyā pakkhipāmi.

    36.

    36.

    நயிமங் மஹிங் அரஹதி பாணிகப்பங், ஸமங் மனுஸ்ஸோ கரணாய மேகோ;

    Nayimaṃ mahiṃ arahati pāṇikappaṃ, samaṃ manusso karaṇāya meko;

    மஞ்ஞாமிமஞ்ஞேவ த³ரிங் ஜிகீ³ஸங் 5, கோரண்டி³ய ஹாஹஸி 6 ஜீவலோகங்.

    Maññāmimaññeva dariṃ jigīsaṃ 7, koraṇḍiya hāhasi 8 jīvalokaṃ.

    37.

    37.

    ஸசே அஹங் 9 பூ⁴தத⁴ரங் ந ஸக்கா 10, ஸமங் மனுஸ்ஸோ கரணாய மேகோ;

    Sace ahaṃ 11 bhūtadharaṃ na sakkā 12, samaṃ manusso karaṇāya meko;

    ஏவமேவ த்வங் ப்³ரஹ்மே இமே மனுஸ்ஸே, நானாதி³ட்டி²கே நானயிஸ்ஸஸி தே 13.

    Evameva tvaṃ brahme ime manusse, nānādiṭṭhike nānayissasi te 14.

    38.

    38.

    ஸங்கி²த்தரூபேன ப⁴வங் மமத்த²ங், அக்கா²ஸி கோரண்டி³ய ஏவமேதங்;

    Saṅkhittarūpena bhavaṃ mamatthaṃ, akkhāsi koraṇḍiya evametaṃ;

    யதா² ந ஸக்கா பத²வீ ஸமாயங், கத்துங் மனுஸ்ஸேன ததா² மனுஸ்ஸாதி.

    Yathā na sakkā pathavī samāyaṃ, kattuṃ manussena tathā manussāti.

    கோரண்டி³யஜாதகங் ச²ட்ட²ங்.

    Koraṇḍiyajātakaṃ chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. பவெஜ்ஜ²ஸி (ஸ்யா॰ ஸீ॰ அட்ட²॰)
    2. pavejjhasi (syā. sī. aṭṭha.)
    3. காரண்டி³ய (ஸீ॰ ஸ்யா॰ பீ॰)
    4. kāraṇḍiya (sī. syā. pī.)
    5. ஜிகி³ங்ஸங் (ஸீ॰ ஸ்யா॰ பீ॰)
    6. ஹாயஸி (ஸ்யா॰ க॰)
    7. jigiṃsaṃ (sī. syā. pī.)
    8. hāyasi (syā. ka.)
    9. அயங் (ஸீ॰ ஸ்யா॰ பீ॰)
    10. ஸக்கோ (ஸ்யா॰ க॰)
    11. ayaṃ (sī. syā. pī.)
    12. sakko (syā. ka.)
    13. நே (க॰)
    14. ne (ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [356] 6. கோரண்டி³யஜாதகவண்ணனா • [356] 6. Koraṇḍiyajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact