Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩. કોસમ્બફલિયત્થેરઅપદાનં

    3. Kosambaphaliyattheraapadānaṃ

    ૧૨.

    12.

    ‘‘કકુધં વિલસન્તંવ, દેવદેવં નરાસભં;

    ‘‘Kakudhaṃ vilasantaṃva, devadevaṃ narāsabhaṃ;

    રથિયં પટિપજ્જન્તં, કોસમ્બં 1 અદદિં તદા.

    Rathiyaṃ paṭipajjantaṃ, kosambaṃ 2 adadiṃ tadā.

    ૧૩.

    13.

    ‘‘એકતિંસે ઇતો કપ્પે, યં ફલં અદદિં તદા;

    ‘‘Ekatiṃse ito kappe, yaṃ phalaṃ adadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ફલદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, phaladānassidaṃ phalaṃ.

    ૧૪.

    14.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૧૫.

    15.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૧૬.

    16.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા કોસમ્બફલિયો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā kosambaphaliyo thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    કોસમ્બફલિયત્થેરસ્સાપદાનં તતિયં.

    Kosambaphaliyattherassāpadānaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. કોસુમ્બં (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    2. kosumbaṃ (sī. syā. pī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact