Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ૨. કોસિયવગ્ગો

    2. Kosiyavaggo

    ૧. કોસિયસિક્ખાપદવણ્ણના

    1. Kosiyasikkhāpadavaṇṇanā

    ૫૪૨. કોસિયકારકોતિ એત્થ કોસં કરોન્તીતિ ‘‘કોસકારા’’તિ લદ્ધવોહારાનં પાણકાનં કોસતો નિબ્બત્તં કોસિયં નામ. અત્તના કતં ચે? નિસ્સજ્જનકાલે ‘‘સયં કતં નિસ્સગ્ગિય’’ન્તિ વત્તબ્બં. ઉભોહિ ચે કતં, યથાપાઠમેવ વત્તબ્બં. અત્તના ચ પરેહિ ચ વિપ્પકતં અત્તના પરિયોસાપેતીતિઆદિચતુક્કમ્પિ સમ્ભવન્તં ન દસ્સિતં. વિનયધમ્મતા હેસા, યદિદં એકસ્મિં તિકે વા ચતુક્કે વા દસ્સિતે ઇતરં સમ્ભવન્તમ્પિ ન વુચ્ચતીતિ.

    542.Kosiyakārakoti ettha kosaṃ karontīti ‘‘kosakārā’’ti laddhavohārānaṃ pāṇakānaṃ kosato nibbattaṃ kosiyaṃ nāma. Attanā kataṃ ce? Nissajjanakāle ‘‘sayaṃ kataṃ nissaggiya’’nti vattabbaṃ. Ubhohi ce kataṃ, yathāpāṭhameva vattabbaṃ. Attanā ca parehi ca vippakataṃ attanā pariyosāpetītiādicatukkampi sambhavantaṃ na dassitaṃ. Vinayadhammatā hesā, yadidaṃ ekasmiṃ tike vā catukke vā dassite itaraṃ sambhavantampi na vuccatīti.

    કોસિયસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Kosiyasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૧. કોસિયસિક્ખાપદં • 1. Kosiyasikkhāpadaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૧. કોસિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Kosiyasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૧. કોસિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Kosiyasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૧. કોસિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Kosiyasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact