Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩. કોટુમ્બરિયત્થેરઅપદાનં

    3. Koṭumbariyattheraapadānaṃ

    ૧૨.

    12.

    ‘‘કણિકારંવ જોતન્તં, નિસિન્નં પબ્બતન્તરે;

    ‘‘Kaṇikāraṃva jotantaṃ, nisinnaṃ pabbatantare;

    અપ્પમેય્યંવ ઉદધિં, વિત્થતં ધરણિં યથા.

    Appameyyaṃva udadhiṃ, vitthataṃ dharaṇiṃ yathā.

    ૧૩.

    13.

    ‘‘પૂજિતં 1 દેવસઙ્ઘેન, નિસભાજાનિયં યથા;

    ‘‘Pūjitaṃ 2 devasaṅghena, nisabhājāniyaṃ yathā;

    હટ્ઠો હટ્ઠેન ચિત્તેન, ઉપાગચ્છિં નરુત્તમં.

    Haṭṭho haṭṭhena cittena, upāgacchiṃ naruttamaṃ.

    ૧૪.

    14.

    ‘‘સત્તપુપ્ફાનિ પગ્ગય્હ, કોટુમ્બરસમાકુલં;

    ‘‘Sattapupphāni paggayha, koṭumbarasamākulaṃ;

    બુદ્ધસ્સ અભિરોપેસિં, સિખિનો લોકબન્ધુનો.

    Buddhassa abhiropesiṃ, sikhino lokabandhuno.

    ૧૫.

    15.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિરોપયિં;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ pupphamabhiropayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૧૬.

    16.

    ‘‘ઇતો વીસતિકપ્પમ્હિ, મહાનેલસનામકો;

    ‘‘Ito vīsatikappamhi, mahānelasanāmako;

    એકો આસિ મહાતેજો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Eko āsi mahātejo, cakkavattī mahabbalo.

    ૧૭.

    17.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા કોટુમ્બરિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā koṭumbariyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    કોટુમ્બરિયત્થેરસ્સાપદાનં તતિયં.

    Koṭumbariyattherassāpadānaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. પરેતં (સી॰)
    2. paretaṃ (sī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact