Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૭. કુમ્ભસુત્તં

    7. Kumbhasuttaṃ

    ૨૭. સાવત્થિનિદાનં . ‘‘સેય્યથાપિ, ભિક્ખવે, કુમ્ભો અનાધારો સુપ્પવત્તિયો હોતિ, સાધારો દુપ્પવત્તિયો હોતિ; એવમેવ ખો, ભિક્ખવે, ચિત્તં અનાધારં સુપ્પવત્તિયં હોતિ, સાધારં દુપ્પવત્તિયં હોતિ. કો ચ, ભિક્ખવે, ચિત્તસ્સ આધારો? અયમેવ અરિયો અટ્ઠઙ્ગિકો મગ્ગો, સેય્યથિદં – સમ્માદિટ્ઠિ…પે॰… સમ્માસમાધિ. અયં ચિત્તસ્સ આધારો. સેય્યથાપિ, ભિક્ખવે, કુમ્ભો અનાધારો સુપ્પવત્તિયો હોતિ, સાધારો દુપ્પવત્તિયો હોતિ; એવમેવ ખો, ભિક્ખવે, ચિત્તં અનાધારં સુપ્પવત્તિયં હોતિ, સાધારં દુપ્પવત્તિયં હોતી’’તિ. સત્તમં.

    27. Sāvatthinidānaṃ . ‘‘Seyyathāpi, bhikkhave, kumbho anādhāro suppavattiyo hoti, sādhāro duppavattiyo hoti; evameva kho, bhikkhave, cittaṃ anādhāraṃ suppavattiyaṃ hoti, sādhāraṃ duppavattiyaṃ hoti. Ko ca, bhikkhave, cittassa ādhāro? Ayameva ariyo aṭṭhaṅgiko maggo, seyyathidaṃ – sammādiṭṭhi…pe… sammāsamādhi. Ayaṃ cittassa ādhāro. Seyyathāpi, bhikkhave, kumbho anādhāro suppavattiyo hoti, sādhāro duppavattiyo hoti; evameva kho, bhikkhave, cittaṃ anādhāraṃ suppavattiyaṃ hoti, sādhāraṃ duppavattiyaṃ hotī’’ti. Sattamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૩. મિચ્છત્તવગ્ગવણ્ણના • 3. Micchattavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૩. મિચ્છત્તવગ્ગવણ્ણના • 3. Micchattavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact