Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૫. કુમ્માસદાયકત્થેરઅપદાનં

    5. Kummāsadāyakattheraapadānaṃ

    ૫૧.

    51.

    ‘‘એસનાય ચરન્તસ્સ, વિપસ્સિસ્સ મહેસિનો;

    ‘‘Esanāya carantassa, vipassissa mahesino;

    રિત્તકં પત્તં દિસ્વાન, કુમ્માસં પૂરયિં અહં.

    Rittakaṃ pattaṃ disvāna, kummāsaṃ pūrayiṃ ahaṃ.

    ૫૨.

    52.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં ભિક્ખં અદદિં તદા;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ bhikkhaṃ adadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, કુમ્માસસ્સ ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, kummāsassa idaṃ phalaṃ.

    ૫૩.

    53.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૫૪.

    54.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૫૫.

    55.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા કુમ્માસદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā kummāsadāyako thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    કુમ્માસદાયકત્થેરસ્સાપદાનં પઞ્ચમં.

    Kummāsadāyakattherassāpadānaṃ pañcamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact