Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૩-૪. કુમ્મસુત્તાદિવણ્ણના

    3-4. Kummasuttādivaṇṇanā

    ૧૫૯-૧૬૦. અટ્ઠિકચ્છપા વુચ્ચન્તિ યેસં કપાલમત્થકે તિખિણા અટ્ઠિકોટિ હોતિ, તેસં સમૂહો અટ્ઠિકચ્છપકુલં. મચ્છકચ્છપાદીનં સરીરે લમ્બન્તી પપતતીતિ પપતા, વુચ્ચમાનાકારો અયકણ્ટકો. અયકોસકેતિ અયોમયકોસકે. કણ્ણિકસલ્લસણ્ઠાનોતિ અત્તનિકાપનસલ્લસણ્ઠાનો. અયકણ્ટકોતિ અયોમયવઙ્કકણ્ટકો. નિક્ખમતિ એત્થ અથાવરતો. પવેસિતમત્તો હિ સો. ઇદાનિ ત્વં ‘‘અમ્હાક’’ન્તિ ન વત્તબ્બો. ઇતો અનન્તરસુત્તેતિ ચતુત્થસુત્તમાહ.

    159-160. Aṭṭhikacchapā vuccanti yesaṃ kapālamatthake tikhiṇā aṭṭhikoṭi hoti, tesaṃ samūho aṭṭhikacchapakulaṃ. Macchakacchapādīnaṃ sarīre lambantī papatatīti papatā, vuccamānākāro ayakaṇṭako. Ayakosaketi ayomayakosake. Kaṇṇikasallasaṇṭhānoti attanikāpanasallasaṇṭhāno. Ayakaṇṭakoti ayomayavaṅkakaṇṭako. Nikkhamati ettha athāvarato. Pavesitamatto hi so. Idāni tvaṃ ‘‘amhāka’’nti na vattabbo. Ito anantarasutteti catutthasuttamāha.

    કુમ્મસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Kummasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૩. કુમ્મસુત્તં • 3. Kummasuttaṃ
    ૪. દીઘલોમિકસુત્તં • 4. Dīghalomikasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૩-૪. કુમ્મસુત્તાદિવણ્ણના • 3-4. Kummasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact