Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૩. કુમ્મોપમસુત્તવણ્ણના

    3. Kummopamasuttavaṇṇanā

    ૨૪૦. અટ્ઠિકુમ્મોતિ પિટ્ઠિયં તિખિણટ્ઠિકો કુમ્મો. તન્તિબન્ધોતિ બ્યાવટો. સમુગ્ગે વિય અત્તનો કપાલે પક્ખિપિત્વા. સમોદહન્તો સમ્મા ઓદહન્તો અજ્ઝત્તમેવ દહન્તો. આરમ્મણકપાલેતિ આરમ્મણકટાહે. સમોદહન્તોતિ દિટ્ઠમત્તસ્સેવ ચ ગહણતો મનોવિતક્કે તત્થેવ સમ્મદેવ ઓદહન્તો. તઞ્હિ વિસયવસેન પવત્તિતું અદેન્તો. પઞ્ચ ધમ્મેતિ ‘‘કાલેન વક્ખામી’’તિઆદિના (પરિ॰ ૩૬૨) વુચ્ચમાને.

    240.Aṭṭhikummoti piṭṭhiyaṃ tikhiṇaṭṭhiko kummo. Tantibandhoti byāvaṭo. Samugge viya attano kapāle pakkhipitvā. Samodahanto sammā odahanto ajjhattameva dahanto. Ārammaṇakapāleti ārammaṇakaṭāhe. Samodahantoti diṭṭhamattasseva ca gahaṇato manovitakke tattheva sammadeva odahanto. Tañhi visayavasena pavattituṃ adento. Pañca dhammeti ‘‘kālena vakkhāmī’’tiādinā (pari. 362) vuccamāne.

    કુમ્મોપમસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Kummopamasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૩. કુમ્મોપમસુત્તં • 3. Kummopamasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૩. કુમ્મોપમસુત્તવણ્ણના • 3. Kummopamasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact