Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૬. કુસટ્ઠકદાયકત્થેરઅપદાનં

    6. Kusaṭṭhakadāyakattheraapadānaṃ

    ૫૬.

    56.

    ‘‘કસ્સપસ્સ ભગવતો, બ્રાહ્મણસ્સ વુસીમતો;

    ‘‘Kassapassa bhagavato, brāhmaṇassa vusīmato;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, કુસટ્ઠકમદાસહં.

    Pasannacitto sumano, kusaṭṭhakamadāsahaṃ.

    ૫૭.

    57.

    ‘‘ઇમસ્મિંયેવ કપ્પસ્મિં, કુસટ્ઠકમદાસહં;

    ‘‘Imasmiṃyeva kappasmiṃ, kusaṭṭhakamadāsahaṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, કુસટ્ઠકસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, kusaṭṭhakassidaṃ phalaṃ.

    ૫૮.

    58.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૫૯.

    59.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૬૦.

    60.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા કુસટ્ઠકદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā kusaṭṭhakadāyako thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    કુસટ્ઠકદાયકત્થેરસ્સાપદાનં છટ્ઠં.

    Kusaṭṭhakadāyakattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૬૦. સકિંસમ્મજ્જકત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-60. Sakiṃsammajjakattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact