Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૧૨. કુસીતમૂલકસુત્તં

    12. Kusītamūlakasuttaṃ

    ૧૦૬. સાવત્થિયં વિહરતિ…પે॰… ‘‘ધાતુસોવ, ભિક્ખવે, સત્તા સંસન્દન્તિ સમેન્તિ. કુસીતા કુસીતેહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તિ; મુટ્ઠસ્સતિનો મુટ્ઠસ્સતીહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તિ; દુપ્પઞ્ઞા દુપ્પઞ્ઞેહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તિ; આરદ્ધવીરિયા આરદ્ધવીરિયેહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તિ; ઉપટ્ઠિતસ્સતિનો ઉપટ્ઠિતસ્સતીહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તિ; પઞ્ઞવન્તો પઞ્ઞવન્તેહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તીતિ…પે॰…. દ્વાદસમં.

    106. Sāvatthiyaṃ viharati…pe… ‘‘dhātusova, bhikkhave, sattā saṃsandanti samenti. Kusītā kusītehi saddhiṃ saṃsandanti samenti; muṭṭhassatino muṭṭhassatīhi saddhiṃ saṃsandanti samenti; duppaññā duppaññehi saddhiṃ saṃsandanti samenti; āraddhavīriyā āraddhavīriyehi saddhiṃ saṃsandanti samenti; upaṭṭhitassatino upaṭṭhitassatīhi saddhiṃ saṃsandanti samenti; paññavanto paññavantehi saddhiṃ saṃsandanti samentīti…pe…. Dvādasamaṃ.

    દુતિયો વગ્ગો.

    Dutiyo vaggo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    સત્તિમા સનિદાનઞ્ચ, ગિઞ્જકાવસથેન ચ;

    Sattimā sanidānañca, giñjakāvasathena ca;

    હીનાધિમુત્તિ ચઙ્કમં, સગાથા અસ્સદ્ધસત્તમં.

    Hīnādhimutti caṅkamaṃ, sagāthā assaddhasattamaṃ.

    અસ્સદ્ધમૂલકા પઞ્ચ, ચત્તારો અહિરિકમૂલકા;

    Assaddhamūlakā pañca, cattāro ahirikamūlakā;

    અનોત્તપ્પમૂલકા તીણિ, દુવે અપ્પસ્સુતેન ચ.

    Anottappamūlakā tīṇi, duve appassutena ca.

    કુસીતં એકકં વુત્તં, સુત્તન્તા તીણિ પઞ્ચકા;

    Kusītaṃ ekakaṃ vuttaṃ, suttantā tīṇi pañcakā;

    બાવીસતિ વુત્તા સુત્તા, દુતિયો વગ્ગો પવુચ્ચતીતિ.

    Bāvīsati vuttā suttā, dutiyo vaggo pavuccatīti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૮-૧૨. અસ્સદ્ધમૂલકસુત્તાદિવણ્ણના • 8-12. Assaddhamūlakasuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૮-૧૨. અસ્સદ્ધમૂલકસુત્તાદિવણ્ણના • 8-12. Assaddhamūlakasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact