Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૧૯. કુટજપુપ્ફિયવગ્ગો

    19. Kuṭajapupphiyavaggo

    ૧. કુટજપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    1. Kuṭajapupphiyattheraapadānaṃ

    .

    1.

    ‘‘સુવણ્ણવણ્ણં સમ્બુદ્ધં, સતરંસિંવ ઉગ્ગતં;

    ‘‘Suvaṇṇavaṇṇaṃ sambuddhaṃ, sataraṃsiṃva uggataṃ;

    દિસં અનુવિલોકેન્તં, ગચ્છન્તં અનિલઞ્જસે.

    Disaṃ anuvilokentaṃ, gacchantaṃ anilañjase.

    .

    2.

    ‘‘કુટજં પુપ્ફિતં દિસ્વા, સંવિત્થતસમોત્થતં;

    ‘‘Kuṭajaṃ pupphitaṃ disvā, saṃvitthatasamotthataṃ;

    રુક્ખતો ઓચિનિત્વાન, ફુસ્સસ્સ અભિરોપયિં.

    Rukkhato ocinitvāna, phussassa abhiropayiṃ.

    .

    3.

    ‘‘દ્વેનવુતે ઇતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિરોપયિં;

    ‘‘Dvenavute ito kappe, yaṃ pupphamabhiropayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    .

    4.

    ‘‘ઇતો સત્તરસે કપ્પે, તયો આસું સુપુપ્ફિતા;

    ‘‘Ito sattarase kappe, tayo āsuṃ supupphitā;

    સત્તરતનસમ્પન્ના, ચક્કવત્તી મહબ્બલા.

    Sattaratanasampannā, cakkavattī mahabbalā.

    .

    5.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો, વિમોક્ખાપિ ચ અટ્ઠિમે;

    ‘‘Paṭisambhidā catasso, vimokkhāpi ca aṭṭhime;

    છળભિઞ્ઞા સચ્છિકતા, કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    Chaḷabhiññā sacchikatā, kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા કુટજપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā kuṭajapupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    કુટજપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં પઠમં.

    Kuṭajapupphiyattherassāpadānaṃ paṭhamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact