Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૭. કુટજપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    7. Kuṭajapupphiyattheraapadānaṃ

    ૩૭.

    37.

    ‘‘હિમવન્તસ્સાવિદૂરે, વસલો 1 નામ પબ્બતો;

    ‘‘Himavantassāvidūre, vasalo 2 nāma pabbato;

    બુદ્ધો સુદસ્સનો નામ, વસતે પબ્બતન્તરે.

    Buddho sudassano nāma, vasate pabbatantare.

    ૩૮.

    38.

    ‘‘પુપ્ફં હેમવન્તં ગય્હ, વેહાસં અગમાસહં;

    ‘‘Pupphaṃ hemavantaṃ gayha, vehāsaṃ agamāsahaṃ;

    તત્થદ્દસાસિં સમ્બુદ્ધં, ઓઘતિણ્ણમનાસવં.

    Tatthaddasāsiṃ sambuddhaṃ, oghatiṇṇamanāsavaṃ.

    ૩૯.

    39.

    ‘‘પુપ્ફં કુટજમાદાય, સિરે કત્વાન અઞ્જલિં 3;

    ‘‘Pupphaṃ kuṭajamādāya, sire katvāna añjaliṃ 4;

    બુદ્ધસ્સ અભિરોપેસિં, સયમ્ભુસ્સ મહેસિનો.

    Buddhassa abhiropesiṃ, sayambhussa mahesino.

    ૪૦.

    40.

    ‘‘એકતિંસે ઇતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિપૂજયિં;

    ‘‘Ekatiṃse ito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૪૧.

    41.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૪૨.

    42.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૪૩.

    43.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા કુટજપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā kuṭajapupphiyo thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    કુટજપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.

    Kuṭajapupphiyattherassāpadānaṃ sattamaṃ.







    Footnotes:
    1. ચાવલો (સી॰ પી॰), અચ્ચયો (સ્યા॰)
    2. cāvalo (sī. pī.), accayo (syā.)
    3. કત્વાનહં તદા (સ્યા॰ પી॰ ક॰)
    4. katvānahaṃ tadā (syā. pī. ka.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact