Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) |
3-10. கூடஸுத்தாதி³வண்ணனா
3-10. Kūṭasuttādivaṇṇanā
141-148. வஸ்ஸிகாய புப்ப²ங் வஸ்ஸிகங் யதா² ‘‘ஆமலகியா ப²லங் ஆமலக’’ந்தி. மஹாதலஸ்மிந்தி உபரிபாஸாதே³. ‘‘யானி கானிசீ’’தி பதே³ஹி இதரானி ஸமானாதி⁴கரணானி ப⁴விதுங் யுத்தானீதி ‘‘பச்சத்தே ஸாமிவசன’’ந்தி வத்வா ததா² விப⁴த்திவிபரிணாமோ கதோ. ‘‘தந்தாவுதான’’ந்தி பத³ங் நித்³தா⁴ரணே ஸாமிவசனந்தி தத்த² ‘‘வத்தா²னீ’’தி வசனஸேஸேன அத்த²ங் த³ஸ்ஸேதுங் ‘‘அத² வா’’திஆதி³ வுத்தங்.
141-148. Vassikāya pupphaṃ vassikaṃ yathā ‘‘āmalakiyā phalaṃ āmalaka’’nti. Mahātalasminti uparipāsāde. ‘‘Yāni kānicī’’ti padehi itarāni samānādhikaraṇāni bhavituṃ yuttānīti ‘‘paccatte sāmivacana’’nti vatvā tathā vibhattivipariṇāmo kato. ‘‘Tantāvutāna’’nti padaṃ niddhāraṇe sāmivacananti tattha ‘‘vatthānī’’ti vacanasesena atthaṃ dassetuṃ ‘‘atha vā’’tiādi vuttaṃ.
கூடஸுத்தாதி³வண்ணனா நிட்டி²தா.
Kūṭasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.
அப்பமாத³வக்³க³வண்ணனா நிட்டி²தா.
Appamādavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya
3-7. கூடாதி³ஸுத்தபஞ்சகங் • 3-7. Kūṭādisuttapañcakaṃ
8-10. சந்தி³மாதி³ஸுத்தததியகங் • 8-10. Candimādisuttatatiyakaṃ
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 3-10. கூடஸுத்தாதி³வண்ணனா • 3-10. Kūṭasuttādivaṇṇanā