Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૩-૧૦. કૂટસુત્તાદિવણ્ણના

    3-10. Kūṭasuttādivaṇṇanā

    ૧૪૧-૧૪૮. વસ્સિકાય પુપ્ફં વસ્સિકં યથા ‘‘આમલકિયા ફલં આમલક’’ન્તિ. મહાતલસ્મિન્તિ ઉપરિપાસાદે. ‘‘યાનિ કાનિચી’’તિ પદેહિ ઇતરાનિ સમાનાધિકરણાનિ ભવિતું યુત્તાનીતિ ‘‘પચ્ચત્તે સામિવચન’’ન્તિ વત્વા તથા વિભત્તિવિપરિણામો કતો. ‘‘તન્તાવુતાન’’ન્તિ પદં નિદ્ધારણે સામિવચનન્તિ તત્થ ‘‘વત્થાની’’તિ વચનસેસેન અત્થં દસ્સેતું ‘‘અથ વા’’તિઆદિ વુત્તં.

    141-148. Vassikāya pupphaṃ vassikaṃ yathā ‘‘āmalakiyā phalaṃ āmalaka’’nti. Mahātalasminti uparipāsāde. ‘‘Yāni kānicī’’ti padehi itarāni samānādhikaraṇāni bhavituṃ yuttānīti ‘‘paccatte sāmivacana’’nti vatvā tathā vibhattivipariṇāmo kato. ‘‘Tantāvutāna’’nti padaṃ niddhāraṇe sāmivacananti tattha ‘‘vatthānī’’ti vacanasesena atthaṃ dassetuṃ ‘‘atha vā’’tiādi vuttaṃ.

    કૂટસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Kūṭasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.

    અપ્પમાદવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Appamādavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૩-૭. કૂટાદિસુત્તપઞ્ચકં • 3-7. Kūṭādisuttapañcakaṃ
    ૮-૧૦. ચન્દિમાદિસુત્તતતિયકં • 8-10. Candimādisuttatatiyakaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૩-૧૦. કૂટસુત્તાદિવણ્ણના • 3-10. Kūṭasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact