Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૯. કુટિદાયકત્થેરઅપદાનં

    9. Kuṭidāyakattheraapadānaṃ

    ૩૩.

    33.

    ‘‘વિપિનચારી સમ્બુદ્ધો, રુક્ખમૂલે વસી તદા;

    ‘‘Vipinacārī sambuddho, rukkhamūle vasī tadā;

    પણ્ણસાલં કરિત્વાન, અદાસિં અપરાજિતે.

    Paṇṇasālaṃ karitvāna, adāsiṃ aparājite.

    ૩૪.

    34.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં પણ્ણકુટિકં અદં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ paṇṇakuṭikaṃ adaṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, કુટિદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, kuṭidānassidaṃ phalaṃ.

    ૩૫.

    35.

    ‘‘અટ્ઠવીસે 1 ઇતો કપ્પે, સોળસાસિંસુ રાજાનો;

    ‘‘Aṭṭhavīse 2 ito kappe, soḷasāsiṃsu rājāno;

    સબ્બત્થ અભિવસ્સીતિ, વુચ્ચરે ચક્કવત્તિનો.

    Sabbattha abhivassīti, vuccare cakkavattino.

    ૩૬.

    36.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા કુટિદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā kuṭidāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    કુટિદાયકત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.

    Kuṭidāyakattherassāpadānaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. અટ્ઠતિંસે (સ્યા॰)
    2. aṭṭhatiṃse (syā.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact