Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi |
૨. લબુજદાયકત્થેરઅપદાનં
2. Labujadāyakattheraapadānaṃ
૭.
7.
‘‘નગરે બન્ધુમતિયા, આસિં આરામિકો તદા;
‘‘Nagare bandhumatiyā, āsiṃ ārāmiko tadā;
અદ્દસં વિરજં બુદ્ધં, ગચ્છન્તં અનિલઞ્જસે.
Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, gacchantaṃ anilañjase.
૮.
8.
‘‘લબુજસ્સ ફલં ગય્હ, બુદ્ધસેટ્ઠસ્સદાસહં;
‘‘Labujassa phalaṃ gayha, buddhaseṭṭhassadāsahaṃ;
આકાસે ઠિતકો સન્તો, પટિગણ્હિ મહાયસો.
Ākāse ṭhitako santo, paṭigaṇhi mahāyaso.
૯.
9.
‘‘વિત્તિસઞ્જનનં મય્હં, દિટ્ઠધમ્મસુખાવહં;
‘‘Vittisañjananaṃ mayhaṃ, diṭṭhadhammasukhāvahaṃ;
ફલં બુદ્ધસ્સ દત્વાન, વિપ્પસન્નેન ચેતસા.
Phalaṃ buddhassa datvāna, vippasannena cetasā.
૧૦.
10.
‘‘અધિગચ્છિં તદા પીતિં, વિપુલઞ્ચ સુખુત્તમં;
‘‘Adhigacchiṃ tadā pītiṃ, vipulañca sukhuttamaṃ;
ઉપ્પજ્જતેવ રતનં, નિબ્બત્તસ્સ તહિં તહિં.
Uppajjateva ratanaṃ, nibbattassa tahiṃ tahiṃ.
૧૧.
11.
‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં ફલમદદિં તદા;
‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ phalamadadiṃ tadā;
દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ફલદાનસ્સિદં ફલં.
Duggatiṃ nābhijānāmi, phaladānassidaṃ phalaṃ.
૧૨.
12.
‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.
‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.
૧૩.
13.
‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.
‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.
૧૪.
14.
‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
ઇત્થં સુદં આયસ્મા લબુજદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.
Itthaṃ sudaṃ āyasmā labujadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.
લબુજદાયકત્થેરસ્સાપદાનં દુતિયં.
Labujadāyakattherassāpadānaṃ dutiyaṃ.