Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૭. લબુજફલદાયકત્થેરઅપદાનં

    7. Labujaphaladāyakattheraapadānaṃ

    ૩૨.

    32.

    ‘‘નગરે બન્ધુમતિયા, આરામિકો અહં તદા;

    ‘‘Nagare bandhumatiyā, ārāmiko ahaṃ tadā;

    અદ્દસં વિરજં બુદ્ધં, ગચ્છન્તં અનિલઞ્જસે.

    Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, gacchantaṃ anilañjase.

    ૩૩.

    33.

    ‘‘લબુજં ફલમાદાય, બુદ્ધસેટ્ઠસ્સદાસહં;

    ‘‘Labujaṃ phalamādāya, buddhaseṭṭhassadāsahaṃ;

    આકાસેવ ઠિતો સન્તો, પટિગ્ગણ્હિ મહાયસો.

    Ākāseva ṭhito santo, paṭiggaṇhi mahāyaso.

    ૩૪.

    34.

    ‘‘વિત્તિસઞ્જનનો મય્હં, દિટ્ઠધમ્મસુખાવહો;

    ‘‘Vittisañjanano mayhaṃ, diṭṭhadhammasukhāvaho;

    ફલં બુદ્ધસ્સ દત્વાન, વિપ્પસન્નેન ચેતસા.

    Phalaṃ buddhassa datvāna, vippasannena cetasā.

    ૩૫.

    35.

    ‘‘અધિગઞ્છિં તદા પીતિં, વિપુલં સુખમુત્તમં;

    ‘‘Adhigañchiṃ tadā pītiṃ, vipulaṃ sukhamuttamaṃ;

    ઉપ્પજ્જતેવ 1 રતનં, નિબ્બત્તસ્સ તહિં તહિં.

    Uppajjateva 2 ratanaṃ, nibbattassa tahiṃ tahiṃ.

    ૩૬.

    36.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં ફલં અદદિં તદા;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ phalaṃ adadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ફલદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, phaladānassidaṃ phalaṃ.

    ૩૭.

    37.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૩૮.

    38.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૩૯.

    39.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા લબુજફલદાયકો થેરો ઇમા

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā labujaphaladāyako thero imā

    ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Gāthāyo abhāsitthāti.

    લબુજફલદાયકત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.

    Labujaphaladāyakattherassāpadānaṃ sattamaṃ.







    Footnotes:
    1. ઉપ્પજ્જતે મે (સ્યા॰)
    2. uppajjate me (syā.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact