Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૬. લકુણ્ડકભદ્દિયસુત્તવણ્ણના

    6. Lakuṇḍakabhaddiyasuttavaṇṇanā

    ૨૪૦. વિરૂપસરીરવણ્ણન્તિ અસુન્દરછવિવણ્ણઞ્ચેવ અસુન્દરસણ્ઠાનઞ્ચ. પમાણવસેનાતિ સરીરપ્પમાણવસેન. ઇચ્છિતિચ્છિતન્તિ અત્તના ઇચ્છિતિચ્છિતં. મહાસારજ્જન્તિ મહન્તો મઙ્કુભાવો.

    240.Virūpasarīravaṇṇanti asundarachavivaṇṇañceva asundarasaṇṭhānañca. Pamāṇavasenāti sarīrappamāṇavasena. Icchiticchitanti attanā icchiticchitaṃ. Mahāsārajjanti mahanto maṅkubhāvo.

    ગુણે આવજ્જેત્વાતિ અત્તના જાનનકનિયામેન સત્થુનો કાયગુણે ચ ચારિત્તગુણે ચ આવજ્જેત્વા મનસિ કત્વા.

    Guṇe āvajjetvāti attanā jānanakaniyāmena satthuno kāyaguṇe ca cārittaguṇe ca āvajjetvā manasi katvā.

    યોજનાવટ્ટન્તિ યોજનપરિક્ખેપં.

    Yojanāvaṭṭanti yojanaparikkhepaṃ.

    ‘‘કાયસ્મી’’તિ ગાથાસુખત્થં નિરનુનાસિકં કત્વા નિદ્દેસોતિ વુત્તં ‘‘કાયસ્મિ’’ન્તિ. અકારણં કાયપ્પમાણન્તિ સરીરપ્પમાણં નામ અપ્પમાણં, સીલાદિગુણાવ પમાણન્તિ અધિપ્પાયો.

    ‘‘Kāyasmī’’ti gāthāsukhatthaṃ niranunāsikaṃ katvā niddesoti vuttaṃ ‘‘kāyasmi’’nti. Akāraṇaṃ kāyappamāṇanti sarīrappamāṇaṃ nāma appamāṇaṃ, sīlādiguṇāva pamāṇanti adhippāyo.

    લકુણ્ડકભદ્દિયસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Lakuṇḍakabhaddiyasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૬. લકુણ્ડકભદ્દિયસુત્તં • 6. Lakuṇḍakabhaddiyasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૬. લકુણ્ડકભદ્દિયસુત્તવણ્ણના • 6. Lakuṇḍakabhaddiyasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact