Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૭. લસુણદાયકત્થેરઅપદાનં

    7. Lasuṇadāyakattheraapadānaṃ

    ૮૯.

    89.

    ‘‘હિમવન્તસ્સાવિદૂરે , તાપસો આસહં તદા;

    ‘‘Himavantassāvidūre , tāpaso āsahaṃ tadā;

    લસુણં ઉપજીવામિ, લસુણં મય્હભોજનં.

    Lasuṇaṃ upajīvāmi, lasuṇaṃ mayhabhojanaṃ.

    ૯૦.

    90.

    ‘‘ખારિયો પૂરયિત્વાન, સઙ્ઘારામમગચ્છહં;

    ‘‘Khāriyo pūrayitvāna, saṅghārāmamagacchahaṃ;

    હટ્ઠો હટ્ઠેન ચિત્તેન, સઙ્ઘસ્સ લસુણં અદં.

    Haṭṭho haṭṭhena cittena, saṅghassa lasuṇaṃ adaṃ.

    ૯૧.

    91.

    ‘‘વિપસ્સિસ્સ નરગ્ગસ્સ, સાસને નિરતસ્સહં;

    ‘‘Vipassissa naraggassa, sāsane niratassahaṃ;

    સઙ્ઘસ્સ લસુણં દત્વા, કપ્પં સગ્ગમ્હિ મોદહં.

    Saṅghassa lasuṇaṃ datvā, kappaṃ saggamhi modahaṃ.

    ૯૨.

    92.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, લસુણં યમદં તદા;

    ‘‘Ekanavutito kappe, lasuṇaṃ yamadaṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, લસુણસ્સ ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, lasuṇassa idaṃ phalaṃ.

    ૯૩.

    93.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા લસુણદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ;

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā lasuṇadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti;

    લસુણદાયકત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.

    Lasuṇadāyakattherassāpadānaṃ sattamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૭. લસુણદાયકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 7. Lasuṇadāyakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact