Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    357. லடுகிகஜாதகங் (5-1-7)

    357. Laṭukikajātakaṃ (5-1-7)

    39.

    39.

    வந்தா³மி தங் குஞ்ஜர ஸட்டி²ஹாயனங், ஆரஞ்ஞகங் யூத²பதிங் யஸஸ்ஸிங்;

    Vandāmi taṃ kuñjara saṭṭhihāyanaṃ, āraññakaṃ yūthapatiṃ yasassiṃ;

    பக்கே²ஹி தங் பஞ்ஜலிகங் கரோமி, மா மே வதீ⁴ புத்தகே து³ப்³ப³லாய.

    Pakkhehi taṃ pañjalikaṃ karomi, mā me vadhī puttake dubbalāya.

    40.

    40.

    வந்தா³மி தங் குஞ்ஜர ஏகசாரிங், ஆரஞ்ஞகங் பப்³ப³தஸானுகோ³சரங்;

    Vandāmi taṃ kuñjara ekacāriṃ, āraññakaṃ pabbatasānugocaraṃ;

    பக்கே²ஹி தங் பஞ்ஜலிகங் கரோமி, மா மே வதீ⁴ புத்தகே து³ப்³ப³லாய;

    Pakkhehi taṃ pañjalikaṃ karomi, mā me vadhī puttake dubbalāya;

    41.

    41.

    வமிஸ்ஸாமி தே லடுகிகே புத்தகானி, கிங் மே துவங் காஹஸி து³ப்³ப³லாஸி;

    Vamissāmi te laṭukike puttakāni, kiṃ me tuvaṃ kāhasi dubbalāsi;

    ஸதங் ஸஹஸ்ஸானிபி தாதி³ஸீனங், வாமேன பாதே³ன பபோத²யெய்யங்.

    Sataṃ sahassānipi tādisīnaṃ, vāmena pādena papothayeyyaṃ.

    42.

    42.

    ந ஹேவ ஸப்³ப³த்த² ப³லேன கிச்சங், ப³லஞ்ஹி பா³லஸ்ஸ வதா⁴ய ஹோதி;

    Na heva sabbattha balena kiccaṃ, balañhi bālassa vadhāya hoti;

    கரிஸ்ஸாமி தே நாக³ராஜா அனத்த²ங், யோ மே வதீ⁴ புத்தகே து³ப்³ப³லாய.

    Karissāmi te nāgarājā anatthaṃ, yo me vadhī puttake dubbalāya.

    43.

    43.

    காகஞ்ச பஸ்ஸ லடுகிகங், மண்டூ³கங் நீலமக்கி²கங்;

    Kākañca passa laṭukikaṃ, maṇḍūkaṃ nīlamakkhikaṃ;

    ஏதே நாக³ங் அகா⁴தேஸுங், பஸ்ஸ வேரஸ்ஸ வேரினங்;

    Ete nāgaṃ aghātesuṃ, passa verassa verinaṃ;

    தஸ்மா ஹி வேரங் ந கயிராத², அப்பியேனபி கேனசீதி.

    Tasmā hi veraṃ na kayirātha, appiyenapi kenacīti.

    லடுகிகஜாதகங் ஸத்தமங்.

    Laṭukikajātakaṃ sattamaṃ.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [357] 7. லடுகிகஜாதகவண்ணனா • [357] 7. Laṭukikajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact