Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    લિઙ્ગાદિદસ્સનકથાવણ્ણના

    Liṅgādidassanakathāvaṇṇanā

    ૧૮૦. નાભિવિતરન્તીતિ એત્થ લદ્ધિનાનાસંવાસકા કિર તે. કમ્મનાનાસંવાસકઞ્હિ દિટ્ઠિં પટિનિસ્સજ્જાપેત્વા તસ્સ ઓસારણકમ્મં કાતબ્બં. એવઞ્હિ કતે તેન સદ્ધિં ઉપોસથં કાતું વટ્ટતિ. ઇતરેન લદ્ધિનિસ્સજ્જનમત્તેન કાતુન્તિ વુત્તં. આપત્તિયા અદસ્સને અપ્પટિકમ્મે ઉક્ખિત્તકઞ્ચ દિટ્ઠિયા અપ્પટિનિસ્સગ્ગે ઉક્ખિત્તકઞ્ચ જાનિત્વા તેન સદ્ધિં કરોન્તસ્સ પાચિત્તિયં, તસ્મા ઇમે ઉક્ખિત્તાનુવત્તકાતિ વેદિતબ્બાતિ એકે.

    180.Nābhivitarantīti ettha laddhinānāsaṃvāsakā kira te. Kammanānāsaṃvāsakañhi diṭṭhiṃ paṭinissajjāpetvā tassa osāraṇakammaṃ kātabbaṃ. Evañhi kate tena saddhiṃ uposathaṃ kātuṃ vaṭṭati. Itarena laddhinissajjanamattena kātunti vuttaṃ. Āpattiyā adassane appaṭikamme ukkhittakañca diṭṭhiyā appaṭinissagge ukkhittakañca jānitvā tena saddhiṃ karontassa pācittiyaṃ, tasmā ime ukkhittānuvattakāti veditabbāti eke.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૧૦૨. નાનાસંવાસકાદીહિ ઉપોસથકરણં • 102. Nānāsaṃvāsakādīhi uposathakaraṇaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / લિઙ્ગાદિદસ્સનકથા • Liṅgādidassanakathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / લિઙ્ગાદિદસ્સનકથાવણ્ણના • Liṅgādidassanakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / લિઙ્ગાદિદસ્સનકથાદિવણ્ણના • Liṅgādidassanakathādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧૦૧. લિઙ્ગાદિદસ્સનકથા • 101. Liṅgādidassanakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact