Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૮-૧૦. લોકસુત્તાદિવણ્ણના

    8-10. Lokasuttādivaṇṇanā

    ૩૯૪-૩૯૬. અટ્ઠમે મહાભિઞ્ઞતન્તિ છન્નં અભિઞ્ઞાનં વસેન વુત્તં. સહસ્સં લોકં અભિજાનામીતિ સતતવિહારવસેનેવ વુત્તં. થેરો કિર પાતોવ ઉટ્ઠાય મુખં ધોવિત્વા સેનાસને નિસિન્નો અતીતે કપ્પસહસ્સં, અનાગતે કપ્પસહસ્સં અનુસ્સરતિ, પચ્ચુપ્પન્નેપિ સહસ્સં ચક્કવાળાનં તસ્સાવજ્જનસ્સ ગતિં અનુબન્ધતિ. ઇતિ સો દિબ્બેન ચક્ખુના સહસ્સં લોકં અભિજાનાતિ, અયમસ્સ સતતવિહારો. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનત્થમેવાતિ.

    394-396. Aṭṭhame mahābhiññatanti channaṃ abhiññānaṃ vasena vuttaṃ. Sahassaṃ lokaṃ abhijānāmīti satatavihāravaseneva vuttaṃ. Thero kira pātova uṭṭhāya mukhaṃ dhovitvā senāsane nisinno atīte kappasahassaṃ, anāgate kappasahassaṃ anussarati, paccuppannepi sahassaṃ cakkavāḷānaṃ tassāvajjanassa gatiṃ anubandhati. Iti so dibbena cakkhunā sahassaṃ lokaṃ abhijānāti, ayamassa satatavihāro. Sesaṃ sabbattha uttānatthamevāti.

    સીલટ્ઠિતિવગ્ગો તતિયો.

    Sīlaṭṭhitivaggo tatiyo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૮. લોકસુત્તં • 8. Lokasuttaṃ
    ૯. સિરિવડ્ઢસુત્તં • 9. Sirivaḍḍhasuttaṃ
    ૧૦. માનદિન્નસુત્તં • 10. Mānadinnasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૮-૧૦. લોકસુત્તાદિવણ્ણના • 8-10. Lokasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact