Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૧૦. લોકસુત્તં

    10. Lokasuttaṃ

    ૭૦.

    70.

    ‘‘કિસ્મિં લોકો સમુપ્પન્નો, કિસ્મિં કુબ્બતિ સન્થવં;

    ‘‘Kismiṃ loko samuppanno, kismiṃ kubbati santhavaṃ;

    કિસ્સ લોકો ઉપાદાય, કિસ્મિં લોકો વિહઞ્ઞતી’’તિ.

    Kissa loko upādāya, kismiṃ loko vihaññatī’’ti.

    ‘‘છસુ લોકો સમુપ્પન્નો, છસુ કુબ્બતિ સન્થવં;

    ‘‘Chasu loko samuppanno, chasu kubbati santhavaṃ;

    છન્નમેવ ઉપાદાય, છસુ લોકો વિહઞ્ઞતી’’તિ.

    Channameva upādāya, chasu loko vihaññatī’’ti.

    અદ્ધવગ્ગો 1 સત્તમો.

    Addhavaggo 2 sattamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    નામં ચિત્તઞ્ચ તણ્હા ચ, સંયોજનઞ્ચ બન્ધના;

    Nāmaṃ cittañca taṇhā ca, saṃyojanañca bandhanā;

    અબ્ભાહતુડ્ડિતો પિહિતો, ઇચ્છા લોકેન તે દસાતિ.

    Abbhāhatuḍḍito pihito, icchā lokena te dasāti.







    Footnotes:
    1. અન્વવગ્ગો (સી॰)
    2. anvavaggo (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦. લોકસુત્તવણ્ણના • 10. Lokasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૦. લોકસુત્તવણ્ણના • 10. Lokasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact