Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૮. લોકસુત્તવણ્ણના

    8. Lokasuttavaṇṇanā

    ૧૦૯૮. અટ્ઠમે તથાગતો અરિયો, તસ્મા ‘‘અરિયસચ્ચાની’’તિ યસ્મા અરિયેન તથાગતેન પટિવિદ્ધત્તા દેસિતત્તા ચ તાનિ અરિયસન્તકાનિ હોન્તિ, તસ્મા અરિયસ્સ સચ્ચત્તા અરિયસચ્ચાનીતિ અત્થો.

    1098. Aṭṭhame tathāgato ariyo, tasmā ‘‘ariyasaccānī’’ti yasmā ariyena tathāgatena paṭividdhattā desitattā ca tāni ariyasantakāni honti, tasmā ariyassa saccattā ariyasaccānīti attho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૮. લોકસુત્તં • 8. Lokasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૮. લોકસુત્તવણ્ણના • 8. Lokasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact