Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ચરિયાપિટકપાળિ • Cariyāpiṭakapāḷi

    ૫. મહાગોવિન્દચરિયા

    5. Mahāgovindacariyā

    ૩૭.

    37.

    ‘‘પુનાપરં યદા હોમિ, સત્તરાજપુરોહિતો;

    ‘‘Punāparaṃ yadā homi, sattarājapurohito;

    પૂજિતો નરદેવેહિ, મહાગોવિન્દબ્રાહ્મણો.

    Pūjito naradevehi, mahāgovindabrāhmaṇo.

    ૩૮.

    38.

    ‘‘તદાહં સત્તરજ્જેસુ, યં મે આસિ ઉપાયનં;

    ‘‘Tadāhaṃ sattarajjesu, yaṃ me āsi upāyanaṃ;

    તેન દેમિ મહાદાનં, અક્ખોબ્ભં 1 સાગરૂપમં.

    Tena demi mahādānaṃ, akkhobbhaṃ 2 sāgarūpamaṃ.

    ૩૯.

    39.

    ‘‘ન મે દેસ્સં ધનં ધઞ્ઞં, નપિ નત્થિ નિચયો મયિ;

    ‘‘Na me dessaṃ dhanaṃ dhaññaṃ, napi natthi nicayo mayi;

    સબ્બઞ્ઞુતં પિયં મય્હં, તસ્મા દેમિ વરં ધન’’ન્તિ.

    Sabbaññutaṃ piyaṃ mayhaṃ, tasmā demi varaṃ dhana’’nti.

    મહાગોવિન્દચરિયં પઞ્ચમં.

    Mahāgovindacariyaṃ pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. અક્ખોભં (સ્યા॰ કં॰)
    2. akkhobhaṃ (syā. kaṃ.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ચરિયાપિટક-અટ્ઠકથા • Cariyāpiṭaka-aṭṭhakathā / ૫. મહાગોવિન્દચરિયાવણ્ણના • 5. Mahāgovindacariyāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact