Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૭. મહાપઞ્ઞવગ્ગો

    7. Mahāpaññavaggo

    ૧. મહાપઞ્ઞાસુત્તવણ્ણના

    1. Mahāpaññāsuttavaṇṇanā

    ૧૦૫૮. સત્તમે મહાપઞ્ઞતાય સંવત્તન્તીતિઆદીસુ ‘‘મહન્તે અત્થે પરિગ્ગણ્હાતીતિ મહાપઞ્ઞા’’તિઆદિના પટિસમ્ભિદાયં (પટિ॰ મ॰ ૨.૪) વુત્તનયેનેવ સબ્બત્થ સબ્બપદેસુ અત્થો વેદિતબ્બો. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનમેવાતિ.

    1058. Sattame mahāpaññatāya saṃvattantītiādīsu ‘‘mahante atthe pariggaṇhātīti mahāpaññā’’tiādinā paṭisambhidāyaṃ (paṭi. ma. 2.4) vuttanayeneva sabbattha sabbapadesu attho veditabbo. Sesaṃ sabbattha uttānamevāti.

    સોતાપત્તિસંયુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Sotāpattisaṃyuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧. મહાપઞ્ઞાસુત્તં • 1. Mahāpaññāsuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧. મહાપઞ્ઞસુત્તવણ્ણના • 1. Mahāpaññasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact