Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૧૨. મજ્ઝન્હિકસુત્તં

    12. Majjhanhikasuttaṃ

    ૨૩૨. એકં સમયં અઞ્ઞતરો ભિક્ખુ કોસલેસુ વિહરતિ અઞ્ઞતરસ્મિં વનસણ્ડે. અથ ખો તસ્મિં વનસણ્ડે અધિવત્થા દેવતા યેન સો ભિક્ખુ તેનુપસઙ્કમિ; ઉપસઙ્કમિત્વા તસ્સ ભિક્ખુનો સન્તિકે ઇમં ગાથં અભાસિ –

    232. Ekaṃ samayaṃ aññataro bhikkhu kosalesu viharati aññatarasmiṃ vanasaṇḍe. Atha kho tasmiṃ vanasaṇḍe adhivatthā devatā yena so bhikkhu tenupasaṅkami; upasaṅkamitvā tassa bhikkhuno santike imaṃ gāthaṃ abhāsi –

    ‘‘ઠિતે મજ્ઝન્હિકે કાલે, સન્નિસીવેસુ 1 પક્ખિસુ;

    ‘‘Ṭhite majjhanhike kāle, sannisīvesu 2 pakkhisu;

    સણતેવ બ્રહારઞ્ઞં, તં ભયં પટિભાતિ મં.

    Saṇateva brahāraññaṃ, taṃ bhayaṃ paṭibhāti maṃ.

    ‘‘ઠિતે મજ્ઝન્હિકે કાલે, સન્નિસીવેસુ પક્ખિસુ;

    ‘‘Ṭhite majjhanhike kāle, sannisīvesu pakkhisu;

    સણતેવ બ્રહારઞ્ઞં, સા રતિ પટિભાતિ મ’’ન્તિ.

    Saṇateva brahāraññaṃ, sā rati paṭibhāti ma’’nti.







    Footnotes:
    1. સન્નિસિન્નેસુ (સ્યા॰ કં॰ પી॰)
    2. sannisinnesu (syā. kaṃ. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૨. મજ્ઝન્હિકસુત્તવણ્ણના • 12. Majjhanhikasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૨. મજ્ઝન્હિકસુત્તવણ્ણના • 12. Majjhanhikasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact