Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૭. મક્કટસુત્તવણ્ણના

    7. Makkaṭasuttavaṇṇanā

    ૩૭૩. સત્તમે દુગ્ગાતિ દુગ્ગમા. ચારીતિ સઞ્ચારો. લેપં ઓડ્ડેન્તીતિ વટરુક્ખખીરાદીહિ યોજેત્વા લેપં કરોન્તિ, તં મક્કટાનં ધુવગમનટ્ઠાનન્તિ સલ્લક્ખેત્વા રુક્ખસાખાદીસુ ઠપેન્તિ. પઞ્ચોડ્ડિતોતિ પઞ્ચસુ ઠાનેસુ કાજદણ્ડકં પવેસેત્વા ગહેતબ્બા કાજસિક્કા વિય ઓડ્ડિતો. થુનં સેતીતિ થુનન્તો સયતિ.

    373. Sattame duggāti duggamā. Cārīti sañcāro. Lepaṃ oḍḍentīti vaṭarukkhakhīrādīhi yojetvā lepaṃ karonti, taṃ makkaṭānaṃ dhuvagamanaṭṭhānanti sallakkhetvā rukkhasākhādīsu ṭhapenti. Pañcoḍḍitoti pañcasu ṭhānesu kājadaṇḍakaṃ pavesetvā gahetabbā kājasikkā viya oḍḍito. Thunaṃ setīti thunanto sayati.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૭. મક્કટસુત્તં • 7. Makkaṭasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૭. મક્કટસુત્તવણ્ણના • 7. Makkaṭasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact