Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya

    5. மலஸுத்தங்

    5. Malasuttaṃ

    15. ‘‘அட்டி²மானி , பி⁴க்க²வே, மலானி. கதமானி அட்ட²? அஸஜ்ஜா²யமலா, பி⁴க்க²வே, மந்தா; அனுட்டா²னமலா, பி⁴க்க²வே, க⁴ரா; மலங், பி⁴க்க²வே, வண்ணஸ்ஸ கோஸஜ்ஜங்; பமாதோ³, பி⁴க்க²வே, ரக்க²தோ மலங்; மலங், பி⁴க்க²வே, இத்தி²யா து³ச்சரிதங்; மச்சே²ரங், பி⁴க்க²வே, த³த³தோ மலங்; மலா, பி⁴க்க²வே, பாபகா அகுஸலா த⁴ம்மா அஸ்மிங் லோகே பரம்ஹி ச; ததோ 1, பி⁴க்க²வே, மலா மலதரங் அவிஜ்ஜா பரமங் மலங். இமானி கோ², பி⁴க்க²வே, அட்ட² மலானீ’’தி.

    15. ‘‘Aṭṭhimāni , bhikkhave, malāni. Katamāni aṭṭha? Asajjhāyamalā, bhikkhave, mantā; anuṭṭhānamalā, bhikkhave, gharā; malaṃ, bhikkhave, vaṇṇassa kosajjaṃ; pamādo, bhikkhave, rakkhato malaṃ; malaṃ, bhikkhave, itthiyā duccaritaṃ; maccheraṃ, bhikkhave, dadato malaṃ; malā, bhikkhave, pāpakā akusalā dhammā asmiṃ loke paramhi ca; tato 2, bhikkhave, malā malataraṃ avijjā paramaṃ malaṃ. Imāni kho, bhikkhave, aṭṭha malānī’’ti.

    ‘‘அஸஜ்ஜா²யமலா மந்தா, அனுட்டா²னமலா க⁴ரா;

    ‘‘Asajjhāyamalā mantā, anuṭṭhānamalā gharā;

    மலங் வண்ணஸ்ஸ கோஸஜ்ஜங், பமாதோ³ ரக்க²தோ மலங்.

    Malaṃ vaṇṇassa kosajjaṃ, pamādo rakkhato malaṃ.

    ‘‘மலித்தி²யா து³ச்சரிதங், மச்சே²ரங் த³த³தோ மலங்;

    ‘‘Malitthiyā duccaritaṃ, maccheraṃ dadato malaṃ;

    மலா வே பாபகா த⁴ம்மா, அஸ்மிங் லோகே பரம்ஹி ச;

    Malā ve pāpakā dhammā, asmiṃ loke paramhi ca;

    ததோ மலா மலதரங், அவிஜ்ஜா பரமங் மல’’ந்தி. பஞ்சமங்;

    Tato malā malataraṃ, avijjā paramaṃ mala’’nti. pañcamaṃ;







    Footnotes:
    1. ததோ ச (ஸ்யா॰ பீ॰)
    2. tato ca (syā. pī.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / 5. மலஸுத்தவண்ணனா • 5. Malasuttavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 5-8. மலஸுத்தாதி³வண்ணனா • 5-8. Malasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact