Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૬. મલ્લિકાસુત્તવણ્ણના

    6. Mallikāsuttavaṇṇanā

    ૧૨૭. એકચ્ચાતિ પણ્ડિતા સપઞ્ઞા. સેય્યાતિ વરા. ગાથાસુખત્થં સસુરસદ્દલોપં કત્વા ‘‘સસ્સુદેવા’’તિ વુત્તન્તિ આહ ‘‘સસ્સુસસુરદેવતા’’તિ. દિસાજેટ્ઠકાતિ ચતૂસુપિ દિસાસુ જેટ્ઠકસીસેન હિ લોકં વદતિ. તાદિસાયાતિ તથારૂપાય મેધાવિતાદિગુણવુત્તિયા. સુભરિયાયાતિ સુખેત્તભૂતાય સુન્દરિત્થિયાતિ અત્થો.

    127.Ekaccāti paṇḍitā sapaññā. Seyyāti varā. Gāthāsukhatthaṃ sasurasaddalopaṃ katvā ‘‘sassudevā’’ti vuttanti āha ‘‘sassusasuradevatā’’ti. Disājeṭṭhakāti catūsupi disāsu jeṭṭhakasīsena hi lokaṃ vadati. Tādisāyāti tathārūpāya medhāvitādiguṇavuttiyā. Subhariyāyāti sukhettabhūtāya sundaritthiyāti attho.

    મલ્લિકાસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Mallikāsuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૬. મલ્લિકાસુત્તં • 6. Mallikāsuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૬. મલ્લિકાસુત્તવણ્ણના • 6. Mallikāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact