Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    5. மானஸஸுத்தவண்ணனா

    5. Mānasasuttavaṇṇanā

    151. ஆகாஸே சரந்தேதி பஞ்சாபி⁴ஞ்ஞே ஸந்தா⁴ய வத³தி. அந்தலிக்கே² சரந்தேபி கிச்சஸாத⁴னதோ அந்தலிக்க²சரோ. மனஸி ஜாதோதி மானஸோ. தங் பன மனஸந்தானஸம்பயுத்ததாயாதி ஆஹ ‘‘மனஸம்பயுத்தோ’’தி.

    151.Ākāse caranteti pañcābhiññe sandhāya vadati. Antalikkhe carantepi kiccasādhanato antalikkhacaro. Manasi jātoti mānaso. Taṃ pana manasantānasampayuttatāyāti āha ‘‘manasampayutto’’ti.

    மானஸஸுத்தவண்ணனா நிட்டி²தா.

    Mānasasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 5. மானஸஸுத்தங் • 5. Mānasasuttaṃ

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 5. மானஸஸுத்தவண்ணனா • 5. Mānasasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact