Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૨. મઞ્ચદાયકત્થેરઅપદાનં

    2. Mañcadāyakattheraapadānaṃ

    ૧૩.

    13.

    ‘‘વિપસ્સિનો ભગવતો, લોકજેટ્ઠસ્સ તાદિનો;

    ‘‘Vipassino bhagavato, lokajeṭṭhassa tādino;

    એકમઞ્ચં 1 મયા દિન્નં, પસન્નેન સપાણિના.

    Ekamañcaṃ 2 mayā dinnaṃ, pasannena sapāṇinā.

    ૧૪.

    14.

    ‘‘હત્થિયાનં અસ્સયાનં, દિબ્બયાનં સમજ્ઝગં;

    ‘‘Hatthiyānaṃ assayānaṃ, dibbayānaṃ samajjhagaṃ;

    તેન મઞ્ચકદાનેન, પત્તોમ્હિ આસવક્ખયં.

    Tena mañcakadānena, pattomhi āsavakkhayaṃ.

    ૧૫.

    15.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં મઞ્ચમદદિં તદા;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ mañcamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, મઞ્ચદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, mañcadānassidaṃ phalaṃ.

    ૧૬.

    16.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૧૭.

    17.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૧૮.

    18.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા મઞ્ચદાયકો 3 થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā mañcadāyako 4 thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    મઞ્ચદાયકત્થેરસ્સાપદાનં દુતિયં.

    Mañcadāyakattherassāpadānaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. એકં વેચ્ચં (સ્યા॰), એકપચ્છં (પી॰)
    2. ekaṃ veccaṃ (syā.), ekapacchaṃ (pī.)
    3. વેચ્ચકદાયકો (સ્યા॰), સદ્દસઞ્ઞિકવગ્ગેપિ ઇદં§અપદાનં દિસ્સતિ
    4. veccakadāyako (syā.), saddasaññikavaggepi idaṃ§apadānaṃ dissati

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact