Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૫. મન્દારવપુપ્ફપૂજકત્થેરઅપદાનં

    5. Mandāravapupphapūjakattheraapadānaṃ

    ૨૫.

    25.

    ‘‘દેવપુત્તો અહં સન્તો, પૂજયિં સિખિનાયકં;

    ‘‘Devaputto ahaṃ santo, pūjayiṃ sikhināyakaṃ;

    મન્દારવેન પુપ્ફેન, બુદ્ધસ્સ અભિરોપયિં.

    Mandāravena pupphena, buddhassa abhiropayiṃ.

    ૨૬.

    26.

    ‘‘સત્તાહં છદનં આસિ, દિબ્બં માલં તથાગતે;

    ‘‘Sattāhaṃ chadanaṃ āsi, dibbaṃ mālaṃ tathāgate;

    સબ્બે જના સમાગન્ત્વા, નમસ્સિંસુ તથાગતં.

    Sabbe janā samāgantvā, namassiṃsu tathāgataṃ.

    ૨૭.

    27.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિપૂજયિં;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૨૮.

    28.

    ‘‘ઇતો ચ દસમે કપ્પે, રાજાહોસિં જુતિન્ધરો;

    ‘‘Ito ca dasame kappe, rājāhosiṃ jutindharo;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૨૯.

    29.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા મન્દારવપુપ્ફપૂજકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā mandāravapupphapūjako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    મન્દારવપુપ્ફપૂજકત્થેરસ્સાપદાનં પઞ્ચમં.

    Mandāravapupphapūjakattherassāpadānaṃ pañcamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૫. મન્દારવપુપ્ફપૂજકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 5. Mandāravapupphapūjakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact