Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩૭. મન્દારવપુપ્ફિયવગ્ગો

    37. Mandāravapupphiyavaggo

    ૧. મન્દારવપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    1. Mandāravapupphiyattheraapadānaṃ

    .

    1.

    ‘‘તાવતિંસા ઇધાગન્ત્વા, મઙ્ગલો નામ માણવો;

    ‘‘Tāvatiṃsā idhāgantvā, maṅgalo nāma māṇavo;

    મન્દારવં ગહેત્વાન, વિપસ્સિસ્સ મહેસિનો.

    Mandāravaṃ gahetvāna, vipassissa mahesino.

    .

    2.

    ‘‘સમાધિના નિસિન્નસ્સ, મત્થકે ધારયિં અહં;

    ‘‘Samādhinā nisinnassa, matthake dhārayiṃ ahaṃ;

    સત્તાહં ધારયિત્વાન, દેવલોકં પુનાગમિં.

    Sattāhaṃ dhārayitvāna, devalokaṃ punāgamiṃ.

    .

    3.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિપૂજયિં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    .

    4.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો, વિમોક્ખાપિ ચ અટ્ઠિમે;

    ‘‘Paṭisambhidā catasso, vimokkhāpi ca aṭṭhime;

    છળભિઞ્ઞા સચ્છિકતા, કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    Chaḷabhiññā sacchikatā, kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા મન્દારવપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā mandāravapupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    મન્દારવપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં પઠમં.

    Mandāravapupphiyattherassāpadānaṃ paṭhamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact