Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    194. மணிசோரஜாதகங் (2-5-4)

    194. Maṇicorajātakaṃ (2-5-4)

    87.

    87.

    ந ஸந்தி தே³வா பவஸந்தி நூன, ந ஹி நூன ஸந்தி இத⁴ லோகபாலா;

    Na santi devā pavasanti nūna, na hi nūna santi idha lokapālā;

    ஸஹஸா கரொந்தானமஸஞ்ஞதானங், ந ஹி நூன ஸந்தீ படிஸேதி⁴தாரோ.

    Sahasā karontānamasaññatānaṃ, na hi nūna santī paṭisedhitāro.

    88.

    88.

    அகாலே வஸ்ஸதீ தஸ்ஸ, காலே தஸ்ஸ ந வஸ்ஸதி;

    Akāle vassatī tassa, kāle tassa na vassati;

    ஸக்³கா³ ச சவதி டா²னா, நனு ஸோ தாவதா ஹதோதி.

    Saggā ca cavati ṭhānā, nanu so tāvatā hatoti.

    மணிசோரஜாதகங் சதுத்த²ங்.

    Maṇicorajātakaṃ catutthaṃ.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [194] 4. மணிசோரஜாதகவண்ணனா • [194] 4. Maṇicorajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact