Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૮. મણિપૂજકત્થેરઅપદાનં

    8. Maṇipūjakattheraapadānaṃ

    ૩૪.

    34.

    ‘‘ઓરેન હિમવન્તસ્સ, નદિકા સમ્પવત્તથ;

    ‘‘Orena himavantassa, nadikā sampavattatha;

    તસ્સા ચાનુપખેત્તમ્હિ, સયમ્ભૂ વસતે તદા.

    Tassā cānupakhettamhi, sayambhū vasate tadā.

    ૩૫.

    35.

    ‘‘મણિં પગ્ગય્હ પલ્લઙ્કં, સાધુચિત્તં મનોરમં;

    ‘‘Maṇiṃ paggayha pallaṅkaṃ, sādhucittaṃ manoramaṃ;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, બુદ્ધસ્સ અભિરોપયિં.

    Pasannacitto sumano, buddhassa abhiropayiṃ.

    ૩૬.

    36.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં મણિં અભિરોપયિં;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ maṇiṃ abhiropayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૩૭.

    37.

    ‘‘ઇતો ચ દ્વાદસે કપ્પે, સતરંસીસનામકા;

    ‘‘Ito ca dvādase kappe, sataraṃsīsanāmakā;

    અટ્ઠ તે આસું રાજાનો, ચક્કવત્તી મહબ્બલા.

    Aṭṭha te āsuṃ rājāno, cakkavattī mahabbalā.

    ૩૮.

    38.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા મણિપૂજકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā maṇipūjako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    મણિપૂજકત્થેરસ્સાપદાનં અટ્ઠમં.

    Maṇipūjakattherassāpadānaṃ aṭṭhamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૮. મણિપૂજકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 8. Maṇipūjakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact