Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    285. மணிஸூகரஜாதகங் (3-4-5)

    285. Maṇisūkarajātakaṃ (3-4-5)

    103.

    103.

    த³ரியா ஸத்த வஸ்ஸானி, திங்ஸமத்தா வஸாமஸே;

    Dariyā satta vassāni, tiṃsamattā vasāmase;

    ஹஞ்ஞாம 1 மணினோ ஆப⁴ங், இதி நோ மந்தனங் அஹு.

    Haññāma 2 maṇino ābhaṃ, iti no mantanaṃ ahu.

    104.

    104.

    யாவதா மணிங் க⁴ங்ஸாம 3, பி⁴ய்யோ வோதா³யதே மணி;

    Yāvatā maṇiṃ ghaṃsāma 4, bhiyyo vodāyate maṇi;

    இத³ஞ்ச தா³னி புச்சா²ம, கிங் கிச்சங் இத⁴ மஞ்ஞஸி.

    Idañca dāni pucchāma, kiṃ kiccaṃ idha maññasi.

    105.

    105.

    அயங் மணி வேளூரியோ, அகாசோ விமலோ 5 ஸுபோ⁴;

    Ayaṃ maṇi veḷūriyo, akāco vimalo 6 subho;

    நாஸ்ஸ ஸக்கா ஸிரிங் ஹந்துங், அபக்கமத² ஸூகராதி.

    Nāssa sakkā siriṃ hantuṃ, apakkamatha sūkarāti.

    மணிஸூகர 7 ஜாதகங் பஞ்சமங்.

    Maṇisūkara 8 jātakaṃ pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. ஹஞ்சே²ம (ஸீ॰ பீ॰), ஹஞ்சா²ம (?)
    2. hañchema (sī. pī.), hañchāma (?)
    3. யாவ யாவ நிக⁴ங்ஸாம (ஸீ॰ பீ॰)
    4. yāva yāva nighaṃsāma (sī. pī.)
    5. விபுலோ (க॰)
    6. vipulo (ka.)
    7. மணிக⁴ங்ஸ (க॰)
    8. maṇighaṃsa (ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [285] 5. மணிஸூகரஜாதகவண்ணனா • [285] 5. Maṇisūkarajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact