Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi |
૭. મઞ્જરિપૂજકત્થેરઅપદાનં
7. Mañjaripūjakattheraapadānaṃ
૨૩.
23.
‘‘મઞ્જરિકં કરિત્વાન, રથિયં પટિપજ્જહં;
‘‘Mañjarikaṃ karitvāna, rathiyaṃ paṭipajjahaṃ;
અદ્દસં સમણાનગ્ગં, ભિક્ખુસઙ્ઘપુરક્ખતં.
Addasaṃ samaṇānaggaṃ, bhikkhusaṅghapurakkhataṃ.
૨૪.
24.
‘‘પસન્નચિત્તો સુમનો, પરમાય ચ પીતિયા;
‘‘Pasannacitto sumano, paramāya ca pītiyā;
ઉભો હત્થેહિ પગ્ગય્હ, બુદ્ધસ્સ અભિરોપયિં.
Ubho hatthehi paggayha, buddhassa abhiropayiṃ.
૨૫.
25.
‘‘દ્વેનવુતે ઇતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિપૂજયિં;
‘‘Dvenavute ito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ;
દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, પુપ્ફપૂજાયિદં ફલં.
Duggatiṃ nābhijānāmi, pupphapūjāyidaṃ phalaṃ.
૨૬.
26.
‘‘ઇતો તેસત્તતિકપ્પે, એકો આસિં મહીપતિ;
‘‘Ito tesattatikappe, eko āsiṃ mahīpati;
જોતિયો નામ નામેન, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.
Jotiyo nāma nāmena, cakkavattī mahabbalo.
૨૭.
27.
‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
ઇત્થં સુદં આયસ્મા મઞ્જરિપૂજકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.
Itthaṃ sudaṃ āyasmā mañjaripūjako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.
મઞ્જરિપૂજકત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.
Mañjaripūjakattherassāpadānaṃ sattamaṃ.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. થોમકત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Thomakattheraapadānādivaṇṇanā