Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) |
૨-૬. મઞ્ઞમાનસુત્તાદિવણ્ણના
2-6. Maññamānasuttādivaṇṇanā
૬૪-૬૮. ‘‘એતં મમા’’તિઆદિના. મઞ્ઞના અભિનન્દના ચ. તણ્હાછન્દોતિ તણ્હા એવ છન્દો. સા હિ તણ્હાયનટ્ઠેન તણ્હા, છન્દિકતટ્ઠેન છન્દો. ચતુત્થં અનિચ્ચલક્ખણમુખેન વુત્તં, પઞ્ચમં દુક્ખલક્ખણમુખેન, છટ્ઠં અનત્તલક્ખણમુખેન. સેસં તીસુપિ સદિસમેવાતિ વુત્તં ‘‘એસેવ નયો’’તિ.
64-68. ‘‘Etaṃ mamā’’tiādinā. Maññanā abhinandanā ca. Taṇhāchandoti taṇhā eva chando. Sā hi taṇhāyanaṭṭhena taṇhā, chandikataṭṭhena chando. Catutthaṃ aniccalakkhaṇamukhena vuttaṃ, pañcamaṃ dukkhalakkhaṇamukhena, chaṭṭhaṃ anattalakkhaṇamukhena. Sesaṃ tīsupi sadisamevāti vuttaṃ ‘‘eseva nayo’’ti.
મઞ્ઞમાનસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Maññamānasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૨. મઞ્ઞમાનસુત્તં • 2. Maññamānasuttaṃ
૩. અભિનન્દમાનસુત્તં • 3. Abhinandamānasuttaṃ
૪. અનિચ્ચસુત્તં • 4. Aniccasuttaṃ
૫. દુક્ખસુત્તં • 5. Dukkhasuttaṃ
૬. અનત્તસુત્તં • 6. Anattasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)
૨. મઞ્ઞમાનસુત્તવણ્ણના • 2. Maññamānasuttavaṇṇanā
૩. અભિનન્દમાનસુત્તવણ્ણના • 3. Abhinandamānasuttavaṇṇanā
૪-૫. અનિચ્ચસુત્તાદિવણ્ણના • 4-5. Aniccasuttādivaṇṇanā