Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૪. મનોનિવારણસુત્તં

    4. Manonivāraṇasuttaṃ

    ૨૪. ‘‘યતો યતો મનો નિવારયે,

    24. ‘‘Yato yato mano nivāraye,

    ન દુક્ખમેતિ નં તતો તતો;

    Na dukkhameti naṃ tato tato;

    સ સબ્બતો મનો નિવારયે,

    Sa sabbato mano nivāraye,

    સ સબ્બતો દુક્ખા પમુચ્ચતિ’’.

    Sa sabbato dukkhā pamuccati’’.

    ‘‘ન સબ્બતો મનો નિવારયે,

    ‘‘Na sabbato mano nivāraye,

    ન મનો સંયતત્તમાગતં;

    Na mano saṃyatattamāgataṃ;

    યતો યતો ચ પાપકં,

    Yato yato ca pāpakaṃ,

    તતો તતો મનો નિવારયે’’તિ.

    Tato tato mano nivāraye’’ti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૪. મનોનિવારણસુત્તવણ્ણના • 4. Manonivāraṇasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૪. મનોનિવારણસુત્તવણ્ણના • 4. Manonivāraṇasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact