Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૩-૪. આયાચનવગ્ગાદિ
3-4. Āyācanavaggādi
૧-૧૧. મારાદિસુત્તએકાદસકવણ્ણના
1-11. Mārādisuttaekādasakavaṇṇanā
૧૮૨-૨૦૫. તતો પરં ઉત્તાનત્થમેવ. અયઞ્હિ રાધત્થેરો પટિભાનિયત્થેરો નામ. તથાગતસ્સ ઇમં થેરં દિસ્વા સુખુમં કારણં ઉપટ્ઠાતિ. તેનસ્સ ભગવા નાનાનયેહિ ધમ્મં દેસેતિ. એવં ઇમસ્મિં રાધસંયુત્તે આદિતો દ્વે વગ્ગા પુચ્છાવસેન દેસિતા, તતિયો આયાચનેન, ચતુત્થો ઉપનિસિન્નકકથાવસેન. સકલમ્પિ પનેતં રાધસંયુત્તં થેરસ્સ વિમુત્તિપરિપાચનીયધમ્મવસેનેવ ગહિતન્તિ વેદિતબ્બં.
182-205. Tato paraṃ uttānatthameva. Ayañhi rādhatthero paṭibhāniyatthero nāma. Tathāgatassa imaṃ theraṃ disvā sukhumaṃ kāraṇaṃ upaṭṭhāti. Tenassa bhagavā nānānayehi dhammaṃ deseti. Evaṃ imasmiṃ rādhasaṃyutte ādito dve vaggā pucchāvasena desitā, tatiyo āyācanena, catuttho upanisinnakakathāvasena. Sakalampi panetaṃ rādhasaṃyuttaṃ therassa vimuttiparipācanīyadhammavaseneva gahitanti veditabbaṃ.
રાધસંયુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Rādhasaṃyuttavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૧-૧૧. મારાદિસુત્તએકાદસકં • 1-11. Mārādisuttaekādasakaṃ
૧૨. નિરોધધમ્મસુત્તં • 12. Nirodhadhammasuttaṃ
૧-૧૧. મારાદિસુત્તએકાદસકં • 1-11. Mārādisuttaekādasakaṃ
૧૨. નિરોધધમ્મસુત્તં • 12. Nirodhadhammasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧-૧૧. મારાદિસુત્તએકાદસકવણ્ણના • 1-11. Mārādisuttaekādasakavaṇṇanā