Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૨. દુતિયવગ્ગો
2. Dutiyavaggo
૧-૧૨. મારસુત્તાદિવણ્ણના
1-12. Mārasuttādivaṇṇanā
૧૭૦-૧૮૧. દુતિયવગ્ગસ્સ પઠમે મારો, મારોતિ મરણં પુચ્છતિ. યસ્મા પન રૂપાદિવિનિમુત્તં મરણં નામ નત્થિ, તેનસ્સ ભગવા રૂપં ખો, રાધ, મારોતિઆદિમાહ . દુતિયે મારધમ્મોતિ મરણધમ્મો. એતેનુપાયેન સબ્બત્થ અત્થો વેદિતબ્બોતિ.
170-181. Dutiyavaggassa paṭhame māro, māroti maraṇaṃ pucchati. Yasmā pana rūpādivinimuttaṃ maraṇaṃ nāma natthi, tenassa bhagavā rūpaṃ kho, rādha, mārotiādimāha . Dutiye māradhammoti maraṇadhammo. Etenupāyena sabbattha attho veditabboti.
દુતિયો વગ્ગો.
Dutiyo vaggo.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૧. મારસુત્તં • 1. Mārasuttaṃ
૨. મારધમ્મસુત્તં • 2. Māradhammasuttaṃ
૩. અનિચ્ચસુત્તં • 3. Aniccasuttaṃ
૪. અનિચ્ચધમ્મસુત્તં • 4. Aniccadhammasuttaṃ
૫. દુક્ખસુત્તં • 5. Dukkhasuttaṃ
૬. દુક્ખધમ્મસુત્તં • 6. Dukkhadhammasuttaṃ
૭. અનત્તસુત્તં • 7. Anattasuttaṃ
૮. અનત્તધમ્મસુત્તં • 8. Anattadhammasuttaṃ
૯.ખયધમ્મસુત્તં • 9.Khayadhammasuttaṃ
૧૦. વયધમ્મસુત્તં • 10. Vayadhammasuttaṃ
૧૧. સમુદયધમ્મસુત્તં • 11. Samudayadhammasuttaṃ
૧૨. નિરોધધમ્મસુત્તં • 12. Nirodhadhammasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧-૧૨. મારસુત્તાદિવણ્ણના • 1-12. Mārasuttādivaṇṇanā